Η Πάτρα πήρε το χρυσό, πρωτιά για Εκρηξη, έλαμψε η Αστραπή!

«Μπράβο στην Πάτρα, όλες οι πόλεις πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά της». Με αυτό το σχόλιο ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στο τάε κβον ντο, Μιχάλης Μουρούτσος απέδωσε τα εύσημα στην πόλη μας για την απόλυτα επιτυχημένη, αγωνιστικά και οργανωτικά, διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών και Εφήβων – Νεανίδων.

Η αλήθεια είναι ότι η πόλη μας πέτυχε πολλά πράγματα αυτό το τριήμερο, με τα μετάλλια των πατρινών αθλητών στην κεντρική σάλα του «Τόφαλος» να αποτελούν την κορύφωση της επιτυχίας.

Αναμφισβήτητα η Εκρηξη έκλεψε την παράσταση, καθώς αναδείχθηκε 1ος σύλλογος στους Εφηβους και 2ος σύλλογος στην γενική κατάταξη.

Σε ατομικό επίπεδο, χρυσά μετάλλια (άρα και θέση στην Εθνική ομάδα ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Μεξικό και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας) κατέκτησαν οι Γιώργος Πετρόπουλος (Αστραπή, -58κ. Ανδρών, ο μικρότερος αθλητής που πρώτευσε στην κατηγορία), Αλέξης Τσόκανος (Εκρηξη, -59κ. Εφήβων) και Γιάννης Καούρης (Εκρηξη, -45κ. Εφήβων).

Την 3η θέση στις κατηγορίες τους κατέκτησαν και οι Σπύρος Βερύκιος (Εκρηξη, -55κ. Εφήβων), Δημοσθένης Τσακαγιάννης (Αστραπή, -48κ. Εφήβων) Βλάσσης Πετρόπουλος (Αστραπή, -58κ. Ανδρών) και Σπύρος Ραμαντάνης (Αστραπή, -58κ. Ανδρών).

«Η Πάτρα απέδειξε γιατί είναι δίκαια η πόλη με τα πιο πολλά μετάλλια. Και το «Τόφαλος» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα στάδια για τους αθλητές του τάε κβον ντο», ήταν ένα από τα πολλά ακόμη εγκωμιαστικά σχόλια του Μιχάλη Μουρούτσου, ενώ η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαιτητών, Σουηδού Σελμπάτ Σακίρ, μιλάει από μόνη της: «Η διοργάνωση ήταν αριστη από όλες τις πλευρές. Θύμισε περισσότερο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, παρά εγχώρια διοργάνωση».

 

Leave A Comment