Ολα έτοιμα για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο

Την Παρασκευή (8.30π.μ.-10μ.μ.) θα ξεκινήσουν στην Πάτρα («Τόφαλος») οι αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος τάε κβον ντο στις κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών και Εφήβων/Νεανίδων. Οι διοργανωτές έδωσαν συνέντευξη Τύπου, καλώντας τους πατρινούς φίλους του τάε κβον ντο να δώσουν «παρών». Οι κυριότερες τοποθετήσεις τους είχαν ως εξής:

Κώστας Αντωνακόπουλος (προπονητής Αστραπής): «Τα δυο πρωταθλήματα Ανδρών/Γυναικών και Εφήβων/Νεανίδων δεν είχαν διεξαχθεί ποτέ ταυτόχρονα, στην ίδια πόλη. Πρόκειται, λοιπόν, για κάτι πρωτοποριακό και για το τάε κβον ντο και για την Πάτρα. Παράλληλα, στην πόλη μας θα έρθουν 700 αθλητές και 300 περίπου συνοδοί και  προπονητές. Αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού της περιοχής μας, ειδικά σε περίοδο κρίσης. Καλούμε όλους τους πατρινούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Η αφρόκρεμα του ελληνικού τάε κβον ντο θα έρθει στην Πάτρα και θα προσφέρει ένα μοναδικό υπερθέαμα. Θα συμμετάσχουν όλοι οι Ελληνες Παγκόσμιοι πρωταθλητές, οι Ελληνες πρωταθλητές Ευρώπης και όλοι οι Ελληνες Ολυμπιονίκες. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Νίκο Θωμαϊδη που μας εμπιστεύτηκε την διοργάνωση, την διοίκηση του ΠΕΑΚ που μας παραχώρησε ένα γήπεδο στολίδι, όπως είναι το «Τόφαλος» και όλους τους χορηγούς μας. Δυστυχώς, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν μας βοήθησε. Φανταστείτε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδινε αρκετά χρήματα για να γίνουν οι αγώνες στην Λάρισα».

Χάρης Μασσαράς (υπεύθυνος αθλητικού τομέα Δήμου Πατρέων): «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά με τέτοια μαζικότητα. Είναι πολύ σημαντικό το ότι τρία σωματεία της Πάτρας, η Αστραπή, η Εκρηξη και η Ανδρεία, έφεραν στην πόλη μας αυτούς τους σπουδαίους αγώνες. Πέρα από την αθλητική της σημασία, η συγκεκριμένη διοργάνωση θα βοηθήσει την Πάτρα να δείξει το αθλητικό της πρόσωπο. Το τάε κβον ντο είναι ένα άθλημα που μας έχει κάνει όλους περήφανους».

Αντώνης Αντωνακόπουλος (προπονητής Εκρηξης): «Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η μεγαλύτερη που γίνεται στην χώρα μας. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε να φέρουμε τους αγώνες στην Πάτρα, γιατί είχαμε ανταγωνισμό από πολλές άλλες πόλεις, όμως χάρη στην βοήθεια του Δήμου Πατρέων και των χορηγών μας τα καταφέραμε. Οι αθλητές μας είναι σε θέση να φέρουν πολλά μετάλλια».

Γιώργος Ανδριανός (προπονητής Ανδρείας): «Νιώθω χαρά και περηφάνια που το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο θα διεξαχθεί στην Πάτρα. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και συναντήσαμε πολλά εμπόδια στον δρόμο μας, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε και έτσι η πόλη μας θα φιλοξενήσει μια διοργάνωση-γιορτή για το τάε κβον ντο. Ο στόχος μας είναι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα να φιλοξενείται κάθε χρόνο στην Πάτρα. Η Ανδρεία είναι ένα νέο σωματείο και φιλοδοξούμε στην ανάπτυξη του αθλήματος».

Χρήστος Αγραφιώτης (εκπρόσωπος Ομοσπονδίας διαιτητών τάε κβον ντο): «Στόχος μας σε αυτήν την διοργάνωση είναι να ανεβάσουμε την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων. Αυτό θα γίνει με δυο τρόπους. Αφενός, στους αγώνες θα παραστεί ο υπεύθυνος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαιτητών, κ. Σακίρ και αφετέρου, θα προβάλλονται για πρώτη φορά και σε γιγαντοοθόνες οι όποιες αμφισβητούμενες φάσεις, για να μπορεί να έχει άποψη και εικόνα και το κοινό για τις ποινές που εκδικάζονται».

Βασίλης Αντωνακόπουλος (αθλητής Αστραπής): «Είναι μεγάλη τιμή το ότι αυτοί οι αγώνες διοργανώνονται στην Πάτρα, την πόλη στην οποία έμαθα το άθλημα του τάε κβον ντο. Προσκαλούμε τους πατρινούς να έρθουν στο γήπεδο και να μας στηρίξουν».

Αλέξης Τσόκανος (αθλητής Εκρηξης): «Είμαι 16 ετών και ασχολούμαι με το τάε κβον ντο 10 ολόκληρα χρόνια, από μικρό παιδί. Θέλουμε ο κόσμος της Πάτρας να μας στηρίξει».

Αγγελική Ψώφιου (αθλήτρια Ανδρείας): «Ο Γιώργος Ανδριανός δεν είναι μόνο προπονητής για εμένα, αλλά και δεύτερος πατέρας μου. Είμαι 14 ετών και το ότι αυτοί οι αγώνες θα γίνουν στην Πάτρα αποτελεί μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την ενασχόλησή μου στο άθλημα του τάε κβον ντο. Ισως αν γίνονταν σε άλλη πόλη, μακριά από την Πάτρα, να μην μπορούσα να πάω για να αγωνιστώ».

Leave A Comment