Ο Κώστας Αντωνακόπουλος έκανε εξάσκηση γιόγκα στην Ινδία

Στην μακρινή Ινδία βρέθηκε ο δάσκαλος της Αστραπής Κώστας Αντωνακόπουλος, προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα γιόγκα και να πιστοποιηθεί από τον οργανισμό «Patanjali International Yoga Foundation». Ο προπονητής του πατρινού συλλόγου, μαζί με την προπονήτρια του στούντιο της Αστραπής Αστερία Γκρίλλα ταξίδεψαν στην πόλη Ρισικές, που απέχει 6 ώρες οδικώς από το Νέο Δελχί και θεωρείται ως το κέντρο της γιόγκα στην Ινδία.

Οι δάσκαλοι ακολουθήσαν πρόγραμμα βασισμένο στην αρχαία τεχνική της γιόγκα, που προέρχεται απο τα Sanskrit Books (Σανσκριτικά βιβλία). Mε master τον Dr. JITENDRA DAS το πρόγραμμα ξεκινούσε καθημερινά στις 7 το πρωί με Mantra, Pranayama (αναπνοές), καθώς και με Shatkriya (καθαρισμό) και Αsana (πρακτική). Στην συνεχεια ακολουθουσε διατροφή βασισμένη στο όλο πρόγραμμα και Herbal tea απο την περιοχή των Ιμαλαϊων. Συνεχιζοταν με Meditation και εμβάθυνση στη φιλοσοφία της Yoga (Explanation of Vedic Mantras, Bandha, Mudra,Chakra,General anatomy,Asanas,Kriya technique) και τελειωνε στις 10 το βράδυ με πρακτική, Mantra και meditation. Για κάποιες μέρες επίσης οι πατρινοί προπονητές παρακολούθησαν και πιστοποιήθηκαν σε μαθήματα Thai Massage, Accurpressure Massage, Reflexology και Αyurvedic massage.

«Ηταν ενα όνειρο που είχα εδώ και πολλά χρόνια, να πάω κατευθείαν στην πηγή και να γνωρίσω την γιόγκα στον τόπο που δημιουργήθηκε», τόνισε ο προπονητής της Αστραπής και πρόσθεσε: «Στόχος μου ήταν να αποκτήσω εγώ ο ίδιος χρήσιμες εμπειρίες, τις οποίες θα τις μεταφέρω, σαν δάσκαλος πλέον, στους μαθητές μου, που με εμπιστεύονται τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ ότι η γνώση είναι δύναμη για πολλά προβλήματα στην ζωή μας και με βάση αυτήν την αρχή πορεύομαι. Είδα πολλά περισσότερα πράγματα σε σχέση με αυτά που περίμενα και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να ανταποκριθώ στο πρόγραμμα προπονήσεων, παρότι ήταν πολύ δύσκολο. Ευτυχώς, είχαμε καλό δάσκαλο που ήταν μεταδοτικός. Η Ινδία είναι μια πολύ όμορφη χώρα».

Leave A Comment