Ο Κώστας Αντωνακόπουλος προπονητής σε Εθνική Εφήβων-Νεανίδων

Ο πατρινός δάσκαλος της Αστραπής, Κώστας Αντωνακόπουλος ανέλαβε προπονητής στην Εθνική μας ομάδα Εφήβων και Νεανίδων του τάε κβον ντο. Το γεγονός είναι πολύ σημαντικό, καθώς η συγκεκριμένη ιδιότητα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τίτλους και όνειρο για κάθε προπονητή στο άθλημα που εκπροσωπεί.
Το επίσημο ντεμπούτο του Κώστα Αντωνακόπουλου στην Εθνική μας ομάδα θα γίνει στους διεθνείς αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ταϊπέι της Ταϊβάν το διάστημα 23-25 Μαρτίου.
Ο ίδιος δήλωσε τα εξής για την τιμή που του έκανε η Ομοσπονδία: «Ηταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα. Είμαι ενθουσιασμένος και πραγματικά θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, προκειμένου να δικαιώσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που με επέλεξαν γι΄ αυτήν την σημαντική θέση. Η Ομοσπονδία επιβράβευσε μέσω εμού και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο τάε κβον ντο της Πάτρας και ειδικότερα στα σωματεία Αστραπή και Εκρηξη, τα οποία καθοδηγούμε τεχνικά εγώ και ο αδερφός μου, Αντώνης Αντωνακόπουλος. Τα νέα μου καθήκοντα θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο, μέσω των διεθνών αγώνων, ανεβάζοντας και άλλο το επίπεδο στην ανάπτυξη του τάε κβον ντο στην χώρα μας και στην περιοχή μας και αναδεικνύοντας και άλλους πρωταθλητές».
Ο Κώστας Αντωνακόπουλος γεννήθηκε το 1966 και τα πρώτα του βήματα στο τάε κβον ντο τα έκανε στην ηλικία των 14 ετών με δάσκαλο τον Σπύρο Σπυρόπουλο. Ο προπονητής του Α.Σ. Αστραπή και Ομοσπονδιακός, πλέον, τεχνικός, από το 1998 έως το 2004 ήταν ο υπεύθυνος προπονητής της Εθνικής Πανεπιστημιακής μας ομάδας και ο πρώτος τεχνικός που έφερε μετάλλια στα Πανεπιστημιακά πρωταθλήματα. Μάλιστα, ο Κ. Αντωνακόπουλος κοούτσαρε τότε μεγάλους πρωταθλητές, όπως οι Μιχάλης Μουρούτσος και Αλέξανδρος Νικολαϊδης. Στο παρελθόν, ο προπονητής του Α.Σ. Αστραπή έχει ξαναδώσει «παρών» σε διεθνείς αγώνες στην Ταϊπέι.

Leave A Comment