Σιν Γιού Τσαλ: Πνεύμα Κορέας στην Πάτρα

Το ότι η Αστραπή και η Εκρηξη έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια «πόρτες» στην Κορέα είναι γνωστό. Ουκ ολίγοι αθλητές και αθλήτριες των δυο συλλόγων της Πάτρας έχουν περάσει καλοκαίρια και καλοκαίρια στην Σεούλ, στην Νταεγού, στην Πουσάν και σε άλλες Νοτιοκορεατικές πόλεις, ταξιδεύοντας στην άλλη άκρη της Γης προκειμένου να μάθουν τα μυστικά του τάε κβον ντο από τους ανθρώπους που το δημιούργησαν (σ. τάε κβον ντο είναι Κορεατική λέξη που σημαίνει: Τέχνη χτυπημάτων με τα πόδια και τα χέρια).
Με βάση όλα αυτά, δεν προκάλεσε έκπληξη η παρουσία του Κορεάτη Δασκάλου, Σιν Γιού Τσαλ στο προπονητικό τιμ της Αστραπής και της Εκρηξης στην διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών και Εφήβων/Νεανίδων. «Η Πάτρα διαθέτει πολλούς καλούς αθλητές στο τάε κβον ντο. Γενικά, το άθλημα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα», μας είπε ο Κορεάτης προπονητής, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα εδώ και ενάμισυ μήνα περίπου και θα επιστρέψει στην πατρίδα του, στην πόλη Ιντσεον (στον Βορρά της Νότιας Κορέας για να προσανατολιστείτε), τον Ιούλιο. «Η δουλειά που γίνεται στην Αστραπή και στην Εκρηξη είναι εξαιρετική. Ο Κώστας Αντωνακόπουλος δουλεύει σκληρά και εμπνέει σεβασμό», τόνισε ο Σιν Γιού Τσαλ, ο οποίος έχει μεταδώσει κάτι από το Κορεάτικο πνεύμα και την φιλοσοφία του τάε κβον ντο στους πατρινούς αθλητές που προπονεί αυτό το διάστημα.
«Αυτήν την στιγμή η Ελλάδα είναι, μαζί με την Τουρκία και το Ιράν, οι ανερχόμενες δυνάμεις του αθλήματος και έχουν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Εμείς στην Κορέα αγαπάμε το τάε κβον ντο είναι το εθνικό μας σπορ», σχολίασε ο Κορεάτης Δάσκαλος, ο οποίος είχε να πει τα καλύτερα λόγια και για την Ελλάδα σαν χώρα: «Η Πάτρα είναι υπέροχη πόλη. Συνδυάζει ιδανικά βουνό και θάλασσα, το νέο με το παλιό. Οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι και νιώθω σαν στο σπίτι μου. Γενικά η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα. Και ο καιρός είναι θαυμάσιος. Μακάρι να μπορούσα να δω περισσότερα πράγματα. Εχω ακούσει τα καλύτερα για τις παραλίες και τα ελληνικά νησιά».
Μαζί με τον Σιν Γιού Τσαλ, στην Πάτρα βρίσκεται και η προπονήτρια από την Νότια Κορέα Λι Γιούνγκ Εουν. Οι δυο Νοτιοκορεάτες ήταν στο «Τόφαλος» και έπλεξαν το εγκώμιο τόσο του υψηλού επίπεδου των Ελλήνων αθλητών, όσο και της οργανωτικής αρτιότητας της διοργάνωσης.

Leave A Comment