5η θέση στο Μάντσεστερ με Κώστα Αντωνακόπουλο

Σημαντική ήταν η παρουσία του προπονητή της Αστραπής Κώστα Αντωνακόπουλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο που έγινε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Με τις γνώσεις και την εμπειρία του, ο πατρινός Δάσκαλος βοήθησε τους Ελληνες διεθνείς να φτάσουν στην καλύτερη δυνατή θέση, με την Ελλάδα να κατατάσσεται 5η στην Ευρώπη.

Ο Κώστας Αντωνακόπουλος ήταν αρχηγός αποστολής της Εθνικής μας ομάδας και στην διάρκεια των αγώνων του Μάντσεστερ είχε επαφές με στελέχη του Ευρωπαϊκού Τάε Κβον Ντο. Να σημειωθεί μάλιστα ότι όλοι του έδωσαν συγχαρητήρια για την εν γένει εικόνα και τις εμφανίσεις της ελληνικής αποστολής.

Για την ιστορία, τα μετάλλια που κατακτήθηκαν από Ελληνες αθλητές ήταν τα εξής:

Κουτσού (Χρυσό, -48κ.), Γαϊτάνης (Αργυρό, -63κ.), Πολίτης (Χάλκινο, -54κ.) και Μεχτερίδης (Χάλκινο, -68κ.).

Ο Κώστας Αντωνακόπουλος δήλωσε τα εξής ως απολογισμό των αγώνων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα σε αυτήν την διοργάνωση και κατάφερα να μοιραστώ τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου με καταξιωμένους αθλητές και προπονητές, διεθνούς επιπέδου. Η ομάδα μας ήταν άψογη και εκτός από τους αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο, υπήρξαν και άλλοι 5 αθλητές που κατέλαβαν την 5η θέση. Παρά την οικονομική κρίση και την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, όλοι οι αθλητές μας έδωσαν ψυχή και σώμα για να κατακτήσουν μετάλλια και να βοηθήσουν την χώρα μας να μπει στην πιο ψηλή θέση. Ευελπιστώ ότι τα επόμενα χρόνια θα καταφέρει και η αστραπή να «μπει» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Leave A Comment