Δύο μετάλλια για τον Α.Σ. Αστραπή Πατρών στο Tae Kwon Do

Με 2 μετάλλια για τον Α.Σ. Αστραπή Πατρών στο Διεθνές meeting της Ξάνθης

Με δύο μετάλλια (χρυσό και χάλκινο) στις αποσκευές της επέστρεψε ο Α.Σ. Αστραπή Πατρών από την Ξάνθη, εκεί όπου το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το διεθνές μίτινγκ Ολυμπιακών κατηγοριών, με την συμμετοχή αθλητών από 20 χώρες από όλον τον κόσμο (και μάλιστα από τις πιο δυνατές, όπως οι Τουρκία, Σερβία, Αίγυπτος, Ιταλία, κ.ά.).

Η Αστραπή συμμετείχε στο μίτινγκ και πέτυχε το 2 στα 2 με τους πρωταθλητές της Βλάση Πετρόπουλο και Βασίλη Αντωνακόπουλο. Ο πρώτος συμμετείχε στα 58 κιλά, κερδίζοντας 4 αγώνες με μεγάλα σκορ και ρίχνοντας εκτός μάχης αθλητές από το Ιράν, την Τουρκία, την Ιταλία και την Κύπρο. Ο Πετρόπουλος κατέκτησε την πρωτιά, καθώς και το σχετικό έπαθλο – πριμ των 300 ευρώ.
Ο Βασίλης Αντωνακόπουλος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην πιο δύσκολη κατηγορία (68 κιλά) και την πορεία του προς τον τελικό έκοψε Ελληνας αθλητής, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Αντωνακόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αφού πρώτα είχε κερδίσει έναν Σέρβο πρωταθλητή, έναν Αυστριακό και έναν ακόμη Ελληνα.

Με αφορμή τις επιτυχίες της Αστραπής, ο Δάσκαλος Κώστας Αντωνακόπουλος τόνισε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος από τα αποτελέσματά μας σε αυτό το μίτινγκ, το οποίο ήταν παγκοσμίου επιπέδου. Οι αθλητές της Αστραπής απέδειξαν ότι για πρώτη φορά αθλητές από σωματείο της Πάτρας μπορούν να διεκδικήσουν προκρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα παιδιά μας είναι πολύ μικρά, μόλις 17 και 18 ετών αντίστοιχα για τέτοιες διεκδικήσεις, αλλά τα αποτελέσματα και η δουλειά τους μας έχουν διαψεύσει ευχάριστα όλους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς της ομάδας Κώστα Αντωνακόπουλο και τον γυμναστή Γιάννη Κασκάνη, για την σημαντική τους συμβολή στην επίτευξη των υψηλών στόχων που έχει θέσει η Αστραπή».

* * *

Στην φωτογραφία οι πρωταθλητές των Ολυμπιακών Κατηγοριών Βλάσης Πετρόπουλος και Βασίλης Αντωνακόπουλος, μαζί με τους Κώστα και Αντώνη Αντωνακόπουλο

πηγή: http://www.dete.gr/news.php?article_id=8134

Leave A Comment