Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do Εφήβων – Νεανίδων 2009

Δίχως διάκριση ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do Εφήβων/Νεανίδων οι αθλητές της Αστραπής. Αναλυτικά:

ΑΤΥΧΟΣ Ο ΒΛΑΣΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο αθλητής του ΑΣ Αστραπή Πατρών στο πρώτο προκριματικό των -51κ. έπιασε σπουδαία απόδοση και μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Ιταλού Ντομένικο Τζέμα, με 3-2. Στον επόμενο γύρο έφτασε με σχετική ευκολία στη νίκη απέναντι στον Βέλγο Πάρις Βάουερ, τον οποίο και απέκλεισε με 5-2. Ωστόσο, η μάχη για ένα μετάλλιο χάθηκε στα προημιτελικά, όπου με αντίπαλο τον Τούρκο Σεϊτάν Ακμπαλίκ «έπεσε» με το τελικό 7-0 και τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

«Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση που έπιασα. Ξεκίνησα πολύ καλά στους πρώτους δύο αγώνες και βγήκαν όλα αυτά που έχω δουλέψει. Στον τελευταίο δε λειτούργησε τίποτα από την τακτική μου και μοιραία ήρθε η ήττα», είπε μετά την αναμέτρηση των προημιτελικών ο Βλάσης Πετρόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν απογοητεύομαι γιατί ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα με ηλεκτρονικό θώρακα και σίγουρα πήρα πολλές εμπειρίες. Την επόμενη φορά θα πάρω μετάλλιο. Τέλος Ιουνίου θα πάρω μέρος στο Πανελλήνιο των Ανδρών και ευελπιστώ να βγω πρώτος και να συμμετάσχω και πάλι με την Εθνική. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές που με βοήθησαν να φτάσω μέχρι εδώ».

Τέλος, ο Βλάσης Πετρόπουλος είπε και το εξής: «Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα με ηλεκτρονικό θώρακα και ελπίζω να έρθουν γρήγορα και στην Ελλάδα. Πλέον συγκεντρώνομαι στην προετοιμασία μου για το Πανελλήνιο Παίδων. Ευχαριστώ τους ομοσπονδιακούς προπονητές μου γιατί μου έμαθαν σημαντικά πράγματα που θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω και στην Ελλάδα».

ΠΕΜΠΤΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ! 

Από την ίδια θέση που «τερμάτισε» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tae Kwon Do Εφήβων/Νεανίδων στο Βιετνάμ (2006) ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του στο Ευρωπαϊκό του Τρέλεμποργκ ο Βασίλης Αντωνακόπουλος. Τον εγκατέλειψε η τύχη στα προημιτελικά των -63κ., κατέλαβε την πέμπτη θέση και απώλεσε την ευκαιρία να ανέβει στo βάθρο. Ο Αντωνακόπουλος μπορεί να μην μπήκε «ζεστός» στο τερέν στα προκριματικά, αλλά κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα με τον Ουκρανό Βιάτσεσλαβ Στόρια ανέβασε στροφές, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και μπόρεσε στον «ξαφνικό θάνατο» να πάρει τη νίκη με 1-0.

Στη δεύτερη αναμέτρηση απέναντι στον Ιταλό Ντανίλο Ντι Μάτζιο ο Αντωνακόπουλος είχε πάρει… φωτιά και έφτασε στη νίκη με 4-3.

Ωστόσο, η πορεία του σταμάτησε στα προημιτελικά απέναντι στον Σουηδό, Μιλάντ Ασνα, που αγωνιζόταν στο «σπίτι» του και επικράτησε με 4-2, δίνοντας τέλος στα όνειρα του Έλληνα αθλητή.

«Αισθάνομαι πικρία καθώς είναι η τελευταία φορά που αγωνίζομαι στην Εθνική Εφήβων και ήθελα να κλείσω έναν κύκλο με μετάλλιο. Γι΄ αυτό το ευρωπαϊκό τα έδωσα όλα και σε προπονήσεις και σε θέληση», είπε μετά τον αποκλεισμό του ο Αντωνακόπουλος και πρόσθεσε: «Δεκατέσσερα χρόνια που κάνω Tae Kwon Do αυτόν τον αγώνα περίμενα να κερδίσω. Ξέρω ότι η κατηγορία μου ήταν από τις πιο δύσκολες των αγώνων, αλλά προσπάθησα και άγγιξα το μετάλλιο.

Ο δεύτερος αγώνας με τον Ιταλό που ήταν από τα φαβορί και είχε βγάλει τον προηγούμενο αντίπαλο του με νοκ-αουτ ήταν ο καλύτερος μου. Έπαιξα με ψυχή και ενώ η τύχη ήταν μαζί μου στον πρώτο αγώνα, με εγκατέλειψε στον τρίτο. Κοιτάω μπροστά και ελπίζω να βρεθεί η ευκαιρία στους συναθλητές της ηλικίας μου να παίξουν σε Ολυμπιάδα Νέων. Από του χρόνου θα επικεντρωθώ στο πρωτάθλημα των ανδρών.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Η διαιτησία στέρησε από τον Γιώργο Πετρόπουλο τη συνέχεια του στα -45κ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Tae Kwon Do Εφήβων/Νεανίδων που διεξάγεται στο Τρέλεμποργκ της Σουηδίας.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα που έδωσε ο αθλητής του ΑΣ Αστραπή στα προκριματικά με τον Ισπανό Κάρλος Γκονζάλες έληξε ισόπαλη 2-2 και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στον «ξαφνικό θάνατο». Εκεί ο αγώνας δεν κρίθηκε από την αξία των αθλητών, αλλά από τη λανθασμένη απόφαση της διαιτησίας. Τη στιγμή που ο Πετρόπουλος χτύπησε το κεφάλι του Ισπανού και έπρεπε να του έχουν δοθεί οι δύο βαθμοί της νίκης, ο Γκονζάλες έβγαλε άμυνα με το γόνατο, το οποίο ακούμπησε τον ηλεκτρονικό θώρακα του Έλληνα αθλητή και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-0, το οποίο έστειλε τον Ισπανό στον επόμενο γύρο και τον Πετρόπουλο εκτός συνέχειας. «Είμαι απογοητευμένος όχι από την απόδοση μου, αλλά από τη διαιτησία. Έπρεπε να έχω πάρει αυτό το παιχνίδι, αλλά στον «ξαφνικό θάνατο» οι διαιτητές δεν είχαν κατάλληλη κρίση», είπε μετά τον αγώνα, εμφανώς στεναχωρημένος, ο Γιώργος Πετρόπουλος και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι, αν είχα πάρει αυτό το παιχνίδι, θα πανηγύριζα μετάλλιο. Κοιτάω μπροστά και την επόμενη εβδομάδα, που θα διεξαχθεί Πανελλήνιο Παίδων, θα προσπαθήσω για διάκριση, για να πάρω το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Παίδων στην Κροατία (29/6-1/7/2009). Ευχαριστώ τους προπονητές της Εθνικής Ομάδας που με βοήθησαν αυτό το μήνα και έφτασα μέχρι εδώ».

πηγή: http://www.athlopaidies.gr/1/17941.scr

Leave A Comment