Α.Σ. Αστραπή: Διακρίσεις στο Παρίσι

Ο Αναστ. Πανόπουλος κατέκτησε την 3η θέση στα 73κ. Εφήβων (στην φωτογραφία με τον Δάσκαλο της Αστραπής, Κώστα Αντωνακόπουλο στο Παρίσι)

Κάθε ρεκόρ κατέρριψε το διεθνές Κύπελλο Τάε Κβον Ντο, που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Δεκεμβρίου 2010 στο Παρίσι, με την συμμετοχή 1200 και πλέον αθλητών από ολόκληρο τον κόσμο.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν Παγκόσμιοι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, οι οποίοι όχι μόνο υπερασπίστηκαν επάξια τους τίτλους τους, αλλά προσέφεραν και υψηλό θέαμα στους θεατές των αγώνων.

Στους αγώνες πήρε μέρος και ο Α.Σ. Αστραπή Πατρών, σημειώνοντας εξαιρετική παρουσία (οι αθλητές της έπαιξαν πολλούς αγώνες και πλασαρίστηκαν σε πολύ καλές θέσεις) και επιτυγχάνοντας ένα μοναδικό, για τα ελληνικά δεδομένα, ρεκόρ: Ο μοναδικός έφηβος αθλητής που πήρε μετάλλιο για την Ελλάδα προήλθε από τις τάξεις του πατρινού συλλόγου!

Ο λόγος για τον Αναστάσιο Πανόπουλο, ο οποίος διέκοψε μεν στον 4ο αγώνα του λόγω τραυματισμού, κάνοντας όμως το ρεκόρ του μοναδικού Ελληνα στην διοργάνωση που κατέκτησε μετάλλιο (3η θέση στην κατηγορία 73κ. Εφήβων). Ακόμη στην κατηγορία των Εφήβων είχαμε τις δύο νίκες του Κων. Θεοδωρακόπουλου (-73κ.) και τις τρεις νίκες του Γρ. Αλεξόπουλου (5η θέση στα 63κ.).

Στους άνδρες, ο Βλάσης Πετρόπουλος, έπαιξε 54 αγώνες (!) και κατετάγη 5ος στα 58κ., χάνοντας από τον Σουηδό πρωταθλητή. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και ο Παναγ. Ανδριόπουλος στα 58κ., ενώ οι Βασίλης Αντωνακόπουλος (68κ.) και Σπύρος Ραμαντάνης (-58κ.) κέρδισαν από έναν αγώνα.

Ο Δάσκαλος της Αστραπής Κώστας Αντωνακόπουλος έκανε την εξής δήλωση αναφορικά με τις επιδόσεις των αθλητών του: «Οι αγώνες αυτοί ήταν η μεγαλύτερη εμπειρία που θα μπορούσαμε να έχουμε αυτήν την περίοδο. Θα βοηθήσουν και εμένα, αλλά και τους αθλητές μου να δούμε τα λάθη μας και να προετοιμαστούμε για νέες διακρίσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Αλλωστε, με αυτές τις εμφανίσεις που κάναμε, με τα συγκεκριμένα πλασαρίσματα και με την πολύ καλή την απόδοση των αθλητών μου, είμαι σίγουρος ότι η Αστραπή θα έχει εκπροσώπηση στην Εθνική ομάδα και ότι θα βρεθούμε και πάλι μέσα στην πρώτη 3άδα διακριθέντων συλλόγων. Ένα είναι βέβαια το μεγάλο μας παράπονο. Ότι η ομάδα έμεινε χωρίς χορηγό τα τελευταία δύο χρόνια. Χορηγοί μας, αλλά και αφανείς ήρωες της Αστραπής, είναι οι ίδιοι οι γονείς των αθλητών μας, οι οποίοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην άριστη συνταγή μας η οποία τα κάνει πρωταθλητές. Εγώ και οι συνεργάτες μου, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς, μιας και η Πολιτεία είναι πλέον άφαντη. Εμείς όμως είμαστε παρόντες και πολύ δυνατοί».

Την ίδια μέρα που οι αθλητές της Αστραπής διέπρεπαν στο διεθνές Κύπελλο Τάε Κβον Ντο στο Παρίσι, οι μικροί της πατρινής ομάδας συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Κύπελλο Παίδων στην Αθήνα. Μάλιστα, ο Δημ. Τσακαγιάννης (45κ.) και ο Γ. Λαμπρόπουλος (40κ.) κατέκτησαν την 5η θέση στις κατηγορίες τους, κερδίζοντας από δύο αγώνες.

Στα μετάλλια μπήκε και ο Κ. Σώρρας (40κ.), κερδίζοντας τρεις αγώνες. Η Αστραπή είναι πανταχού παρούσα!

Αναμνηστική φωτογραφία της αποστολής της Αστραπής στον Πύργο του Αϊφελ

Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου η Αστραπή θα πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Κύπελλο, Ανδρών και Εφήβων με πολυπληθή παρουσία.

Συγκεκριμένα, στους αγώνες θα συμμετάσχουν οι Β. Αντωνακόπουλος, Βλ. Πετρόπουλος, Γ. Πετρόπουλος, Σπ. Ραμαντάνης, Χρ. Αλεξόπουλος, Κ. Θεοδωρακόπουλος, Παν. Ανδριόπουλος και Αναστ. Πανόπουλος.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις της Αστραπής στο Παρίσι και η ανεβασμένη ψυχολογία των αθλητών εγγυώνται νέες επιτυχίες, μετάλλια και πρωτιές.

πηγή: http://www.athlopaidies.gr/1/iframe.scr?category_id=21887

 

Leave A Comment